Učení technik
5 posters
Učení technik
Já si tu budu psát oznámení do nekonečna xD
Hodně z vás mi psalo kvůli učení technik a vy jste v tom měli nepořádek, my asi taky, takže jsme si nad tím sedli a dořešili to tak, aby jste se všichni mohli začít všechno učit tak, jak máte a nebyly žádné problémy
Pokusím se vám to vysvětlit co nejjednodušeji a pokud by jste něčemu nerozuměli, tak klidně napište pod toto oznámení a já vám vše vysvětlím^^
Takže, jdeme na to^^
Začala bych nejnižší hodností:
Genin - jako genin se sami ze svitku nejste schopni nic naučit. K učení potřebujete někoho zkušeného, to znamená, že se musíte učit spolu s vyšší hodností (chunin, jonin, kage). Pokud máte svitek, nemusí váš sensei danou techniku umět, ale pouze vám pomoct, pokus ji umí on sám, svitek mít nemusíte.
Chunin, jonin, Kage - od této pozice už jste zkušení (zkušenější xD) a můžete se učit ze svitků bez cizí pomoci. Samozřejmě vás může učit i někdo jiný, pokud danou techniku umí.
Jak probíhá učení?
Takže, máme techniku (svitek, či osobu) a jdeme se učit. V tuto chvíli začínáte popisovat, jak se učíte, jak vám to jde, co se děje, zkrátka příspěvek o určité délce, jak se učíte a jak všechno probíhá. Po dokončení vaší práce napíšete adminovi zodpovědnému za kontrolu učení technik (tedy Hideo Hatake), který vám napíše na daný příspěvek svůj názor (povolí, nebo nepovolí). Pak už musíte vyčkat jen určitý čas, než techniku zcela ovládnete.
Kolik řádků musíte napsat na jaký rank?
D--> 10 riadkov
C--> 25 riadkov
B-->45 riadkov
A--> 65 riadkov
S-->85 riadkov
Kolik času trvá učení technik určitého ranku?
E- rank: 2 dny
D- rank: 3 dny
C-rank: 5 dnů
B-rank: 7 dní
A- rank: 15 dní
S-rank: 30 dní
Kde se svitky s technikami nachází?
Takže, Kagetsu byla pěkně chamtivá a odnesla si veškeré techniky (kromě speciálních, které jsou uvedené na seznamu - doplním). Všechny svitky jsou tedy v nukeninské vesnici, či v jejím okolí.
Techniky ranku S "najdete" v podzemí vesnice, ostatní techniky v archivu za vesnicí.
Svitky můžete získat pomocí fillerů - misí, které prověří, jestli vám za to technika stojí.
Jak je to s vlastními technikami?
Vaše vlastní techniky jsou ve vašich hlavách, ty vám nikdo neukradne, ale nemyslete si, že to tak budete mít jednodušší. Pokud se chcete naučit vlastní techniku, budete muset daleko víc popisovat, jak vás daná technika napadla, jak ji zkoušíte, zdokonalujete a učíte se.
Respektive to znamená, že musíte napsat dané posty s určitým počtem řádků dvakrát.
V praxi:
Máte vlastní béčkovou techniku, takže napíšete dva 45 řádkové posty.
Doba učení technik je stejná.
Co když chci vlastní techniku, kterou už umím, naučit někoho jiného?
V tomto případě už se na učení vztahují stejná pravidla, jako pro běžně existující techniku, tedy pravidla, která jste si mohli přečíst výše.
Bavili jsme se také o bodovém systému, ovšem zavrhli jsme ho, protože už by bylo všechno zřejmě moc složité, nás by to nebavilo kontrolovat, vás psát, takže tento cíl je zatím ve hvězdách.
Když už jsme v tom oznamování, apeluji na vás, čtěte pravidla! Nějak moc hráčů se mě ptá na kraviny, které ovšem v pravidlech napsané jsou! Stejně jako si pozorně pročtěte příběh, někteří z vás to stále nechtějí pochopit.
Pokud máte nějaké připomínky k vedení, příběhu či čemukoliv jinému, ráda si vaše názory vyslechnu^^
Jinak myslím, že se fórko slušně rozjelo, takže jen tak dál!^^
Hodně z vás mi psalo kvůli učení technik a vy jste v tom měli nepořádek, my asi taky, takže jsme si nad tím sedli a dořešili to tak, aby jste se všichni mohli začít všechno učit tak, jak máte a nebyly žádné problémy
Pokusím se vám to vysvětlit co nejjednodušeji a pokud by jste něčemu nerozuměli, tak klidně napište pod toto oznámení a já vám vše vysvětlím^^
Takže, jdeme na to^^
-----------------------------
Z čeho, nebo od koho se techniky učit?Začala bych nejnižší hodností:
Genin - jako genin se sami ze svitku nejste schopni nic naučit. K učení potřebujete někoho zkušeného, to znamená, že se musíte učit spolu s vyšší hodností (chunin, jonin, kage). Pokud máte svitek, nemusí váš sensei danou techniku umět, ale pouze vám pomoct, pokus ji umí on sám, svitek mít nemusíte.
Chunin, jonin, Kage - od této pozice už jste zkušení (zkušenější xD) a můžete se učit ze svitků bez cizí pomoci. Samozřejmě vás může učit i někdo jiný, pokud danou techniku umí.
Jak probíhá učení?
Takže, máme techniku (svitek, či osobu) a jdeme se učit. V tuto chvíli začínáte popisovat, jak se učíte, jak vám to jde, co se děje, zkrátka příspěvek o určité délce, jak se učíte a jak všechno probíhá. Po dokončení vaší práce napíšete adminovi zodpovědnému za kontrolu učení technik (tedy Hideo Hatake), který vám napíše na daný příspěvek svůj názor (povolí, nebo nepovolí). Pak už musíte vyčkat jen určitý čas, než techniku zcela ovládnete.
Kolik řádků musíte napsat na jaký rank?
D--> 10 riadkov
C--> 25 riadkov
B-->45 riadkov
A--> 65 riadkov
S-->85 riadkov
Kolik času trvá učení technik určitého ranku?
E- rank: 2 dny
D- rank: 3 dny
C-rank: 5 dnů
B-rank: 7 dní
A- rank: 15 dní
S-rank: 30 dní
Kde se svitky s technikami nachází?
Takže, Kagetsu byla pěkně chamtivá a odnesla si veškeré techniky (kromě speciálních, které jsou uvedené na seznamu - doplním). Všechny svitky jsou tedy v nukeninské vesnici, či v jejím okolí.
Techniky ranku S "najdete" v podzemí vesnice, ostatní techniky v archivu za vesnicí.
Svitky můžete získat pomocí fillerů - misí, které prověří, jestli vám za to technika stojí.
Jak je to s vlastními technikami?
Vaše vlastní techniky jsou ve vašich hlavách, ty vám nikdo neukradne, ale nemyslete si, že to tak budete mít jednodušší. Pokud se chcete naučit vlastní techniku, budete muset daleko víc popisovat, jak vás daná technika napadla, jak ji zkoušíte, zdokonalujete a učíte se.
Respektive to znamená, že musíte napsat dané posty s určitým počtem řádků dvakrát.
V praxi:
Máte vlastní béčkovou techniku, takže napíšete dva 45 řádkové posty.
Doba učení technik je stejná.
Co když chci vlastní techniku, kterou už umím, naučit někoho jiného?
V tomto případě už se na učení vztahují stejná pravidla, jako pro běžně existující techniku, tedy pravidla, která jste si mohli přečíst výše.
---------------------------------
Tím bych asi skončilo to, jak to bude probíhat. Jak už jsem řekla, klidně se ptejte. Podrobněji je všechno vysvětlené TADYBavili jsme se také o bodovém systému, ovšem zavrhli jsme ho, protože už by bylo všechno zřejmě moc složité, nás by to nebavilo kontrolovat, vás psát, takže tento cíl je zatím ve hvězdách.
Když už jsme v tom oznamování, apeluji na vás, čtěte pravidla! Nějak moc hráčů se mě ptá na kraviny, které ovšem v pravidlech napsané jsou! Stejně jako si pozorně pročtěte příběh, někteří z vás to stále nechtějí pochopit.
Pokud máte nějaké připomínky k vedení, příběhu či čemukoliv jinému, ráda si vaše názory vyslechnu^^
Jinak myslím, že se fórko slušně rozjelo, takže jen tak dál!^^
Akasuna no PiliKKa- Kazekage*HA
- Počet príspevkov : 4481
Shinobi
Vesnice: Sunagakure
Klan: Akasuna
Re: Učení technik
Osobně si myslím, že aby někdo na vlastní S-rank psal 2x85 řádků je na většinu hráčů příliš vysoká laťka a ani mě se nelíbí, kolik času tomu budu muset věnovat. To je ale věc Adminů, jak znají své Jouniny (a další shinobi s vyššími ranky). Já bych jen, pokud mohu, navrhla menší vylepšení.
OPRAVDU chcete nutit hráče počítat 170 řádků? Opravdu to chcete počítat vy? A když se netrefíte a nějaký šťoural to spočítá a přijde s tím, že jste neměli právo to povolit, protože to nemá 170, ale 169 řádků? Nehledě na to, že jinak to bude ve wordu, jinak to bude v náhledu příspěvku a jinak to bude až se příspěvek odešle. Co takhle změnit zadání z počtu řádků na počet znaků, jak to bývá např. u omezení příspěvků do literárních soutěží, či na počet slov, jako to bývá u školních slohových prací?
Hráči by nemuseli počítat řádky, stačilo by napsat si učení technik ve wordu, který vše spočítá za ně. Navíc byste se tak vyhnuli podvádění - myšlenky se entrují, přímá řeč se entruje a stačí pár jednoslovných myšlenek navíc a máme tu najednou polovinu řádků zaplněnou. Počet slov či znaků by tuto možnost podvádět smazal a předešel dalším možným zbytečným hádkám.
Jinak se mi to ale líbí, to ano. Nakonec mám v zásobě ještě malou otázku... Techniky, které už jsme se začali učit, platí podle starých pravidel nebo už na ně potřebujeme ono dvojnásobné množství řádků, když jsou vlastní atp.? Chybí mi ještě dopsání filleru pro techniku, kterou už mám mít naučenou, ale zatím jí nepoužívám, protože jsem neměla na 45 řádků čas. Znamená to, že teď pro ni již musím napsat řádků ne 45, ale 90?
OPRAVDU chcete nutit hráče počítat 170 řádků? Opravdu to chcete počítat vy? A když se netrefíte a nějaký šťoural to spočítá a přijde s tím, že jste neměli právo to povolit, protože to nemá 170, ale 169 řádků? Nehledě na to, že jinak to bude ve wordu, jinak to bude v náhledu příspěvku a jinak to bude až se příspěvek odešle. Co takhle změnit zadání z počtu řádků na počet znaků, jak to bývá např. u omezení příspěvků do literárních soutěží, či na počet slov, jako to bývá u školních slohových prací?
Hráči by nemuseli počítat řádky, stačilo by napsat si učení technik ve wordu, který vše spočítá za ně. Navíc byste se tak vyhnuli podvádění - myšlenky se entrují, přímá řeč se entruje a stačí pár jednoslovných myšlenek navíc a máme tu najednou polovinu řádků zaplněnou. Počet slov či znaků by tuto možnost podvádět smazal a předešel dalším možným zbytečným hádkám.
Jinak se mi to ale líbí, to ano. Nakonec mám v zásobě ještě malou otázku... Techniky, které už jsme se začali učit, platí podle starých pravidel nebo už na ně potřebujeme ono dvojnásobné množství řádků, když jsou vlastní atp.? Chybí mi ještě dopsání filleru pro techniku, kterou už mám mít naučenou, ale zatím jí nepoužívám, protože jsem neměla na 45 řádků čas. Znamená to, že teď pro ni již musím napsat řádků ne 45, ale 90?
Shijin Hyuuga- Jounin
- Počet príspevkov : 5136
Shinobi
Vesnice: Akatsuki
Klan: Hyuuga
>Ver mi že túto úlohu zvládnem. Pri čítaní každého filleru mi vôbec nebude ísť o zaistenie presného počtu riadkov aký je potrebný na spísanie filleru. Pôjde mi o celkový stav Filleru a o obsah, ak už bude mať o pár riadkov menej a viac, na tom nebude ani trochu záležať. Ako bolo povedané, snažíme sa podvihnúť úroveň NSka. Toto je textová hra, ja som písal filler tréningu Rasen Shurikenu na okolo 200 riadkov. A to si ešte nebola na NCH. Ako povedal raz Akihiro, toto je textová hra, tak o čo iné ide ak nie o písanie? Snažíme sa zamedziť aby si niekto napísal do podpisu učenie techniky, prestal postovať a vrátil sa až po doučení 50tich techník ktoré si dopredu napísal. Tentoraz naučenie a získanie zvitku, bude oveľa náročnejšie, ale snáď to bude oveľa väčšia zábava, ak im vytvoríme na techniku vlastný PRÍBEH^^<
Hideo Hatake- Jounin *A
- Počet príspevkov : 125
Poprosila bych ještě o odpověď na poslední otázku. ^^
A samozřejmě to chápu, ale počet řádků je všude odlišný. Ještě štěstí, že i je (alespoň doufám) počítá Word. A hodně štěstí i Nsku, aby snaha o pozvednutí úrovně neměla opačný účinek.
P.S. - Proč je určen závazný počet řádků, když říkáš, že na něm nakonec nebude záležet? O.o
A samozřejmě to chápu, ale počet řádků je všude odlišný. Ještě štěstí, že i je (alespoň doufám) počítá Word. A hodně štěstí i Nsku, aby snaha o pozvednutí úrovně neměla opačný účinek.
P.S. - Proč je určen závazný počet řádků, když říkáš, že na něm nakonec nebude záležet? O.o
Shijin Hyuuga- Jounin
Shinobi
+ a -
Všude se bere +-
Neber to doslovne.
PS: Kto nevie napísať 2x 85 riadkov na S rank techniku, tak si ju asi nezaslúži. Žeby...
2xPS: Kto by už len počítal slová...wtf
Hideo má predsa Sharingan, tak to ustráži x) (joke)
Všude se bere +-
Neber to doslovne.
PS: Kto nevie napísať 2x 85 riadkov na S rank techniku, tak si ju asi nezaslúži. Žeby...
2xPS: Kto by už len počítal slová...wtf
Hideo má predsa Sharingan, tak to ustráži x) (joke)
Naposledy upravil Len dne Mon 10 Jun - 20:46, celkově upraveno 1 krát
Len- Počet príspevkov : 251
>Pretože tento stav sa hráči musia snažiť dodržať. Ak im niečo nevýjde, alebo sa rozpíšu, zato im nebudem trhať hlavy. A nakoniec, nemusíš už dvojnásobok, stačí to normálne. Ďakujeme..<
Hideo Hatake- Jounin *A
Je to tak, jak řekl Á-chan^^ nebazírujeme na tom, aby to bylo přesně 170, víc nebo méně. Jde o to rozlišit jednotlivé ranky a trochu ztížit hru, rozlišit hráče. Každý má ve zvyku dát si co nejvíc silné techniky, ale tímhle systémem se teprve ukáže, kdo je dobrý hráč. Ptala jsem se několika hráčů, kteří hrají delší dobu, co si o počtu řádek myslí a zatím všichni mi odpověděli, že se to dá zvládnout. Ano, je to náročné, ale ne nemožné.
Samozřejmě, že kdyby to byl velký problém, můžeme hranici snížit. To se ukáže až během hry.
Osobně si myslím, že hráči, kteří na to mají, to zvládnou a ti, kteří ne, se budou mít alespoň šanci potrénovat a zlepšit. Nebude to už jen o tom napsat si do podpisu "Učím se tři techniky od toho do toho" a za měsíc je mám, o to nám jde^^
Co se týče rozučených technik, necháme je starému systému. Nová pravidla se budou vztahovat na učení od dnešní půlnoci^^
Jo a k těm řádkům, budou se počítat řádky na nsku^^
Samozřejmě, že kdyby to byl velký problém, můžeme hranici snížit. To se ukáže až během hry.
Osobně si myslím, že hráči, kteří na to mají, to zvládnou a ti, kteří ne, se budou mít alespoň šanci potrénovat a zlepšit. Nebude to už jen o tom napsat si do podpisu "Učím se tři techniky od toho do toho" a za měsíc je mám, o to nám jde^^
Co se týče rozučených technik, necháme je starému systému. Nová pravidla se budou vztahovat na učení od dnešní půlnoci^^
Jo a k těm řádkům, budou se počítat řádky na nsku^^
Shinobi
Lene, slova počítá word a narozdíl od řádků jsou slova počítána a zveřejňována všude stejně bez ohledu na šířku stránky, velikost písma a další atributy. Nechtěla jsem se tím nikoho dotknout nebo podkopávat systém, ale měla jsem za to, že každý má právo na návrh. Zamítnutý, odpověď na svou otázku mám, jde se dál. ^^
Shijin Hyuuga- Jounin
Shinobi
Zkusíme tenhle systém, pokud bude problém, můžeme vyzkoušet ten, který navrhuješ, s tím snad není problém^^
Jsme rádi za každý názor, tak toho nechte^^
Jsme rádi za každý názor, tak toho nechte^^
Shinobi
Co když mám OpenOffice? ( )
Né, proste tam jsou řádky. Ano, jenže nebere to ohled jestli má slovo 2 písmenká nebo ich tam má 10.
Stále tam je + a -. Ten čo sa bude chcieť niečo naučiť, konečne bude musieť pre to niečo spraviť. Starý systém hry sa vracia. Čo je dobrá vec.
(Kedysi sme sa s Hideom ako Geninovia učili "len" mesiac chodiť po vode...mne trvalo asi dva mesiace než som sa vôbec naučil C rank techniku).
PS: Nemyslel som to vôbec útočne, tak hneď nezvedej štíty ^^"
Né, proste tam jsou řádky. Ano, jenže nebere to ohled jestli má slovo 2 písmenká nebo ich tam má 10.
Stále tam je + a -. Ten čo sa bude chcieť niečo naučiť, konečne bude musieť pre to niečo spraviť. Starý systém hry sa vracia. Čo je dobrá vec.
(Kedysi sme sa s Hideom ako Geninovia učili "len" mesiac chodiť po vode...mne trvalo asi dva mesiace než som sa vôbec naučil C rank techniku).
PS: Nemyslel som to vôbec útočne, tak hneď nezvedej štíty ^^"
Hideo Hatake- Jounin *A
Zlatíčko, myslíš, že OpenOffice počítá znaky jinak, než Word? Pro trénink psaní jsem to navrhla proto, že je to klasická hranice pro literární soutěže. Kdyby se ty počítaly na řádky, tak už spisovatelé vymřeli. A není nic lepšího na zvýšení úrovně psaní než literární soutěže, potažmo slohy a to vše se počítá takto. Nic víc v tom není. Žádný záměr zničit fórko ani zamezit ET-mu, aby se vrátil domů. ^^
Děkuji za odpověď a vstřícné jednání, Pili.
Děkuji za odpověď a vstřícné jednání, Pili.
Shijin Hyuuga- Jounin
Shinobi
Ora ora ... Děti neperte se, tohle je jenom jednoduchý filler ... O-o
Yin- Počet príspevkov : 36
Tak fájn...ZLATO XDLen napsal:PS: Nemyslel som to vôbec útočne, tak hneď nezvedej štíty ^^"
Klídek, nikto ťa z ničoho neobvinil, neútočil, nezbil ťa ani nezavraždil.
Za dalšie, nie sme spisovatelia (ja ním určite nie som xD), Sme hráči Textovej RPG hry.
Tak literárnu súťaž na fórku usporiadať môžeš, rád si niečo prečítam xD
Já nezabil Shijin ani nikoho T_T Jenom Kennyho.
Ďakujem Shijin za ukážku že písať bez smajlikov sa nevypláca
You're drunk, go home
Mareo, já to napsal bez toho abych si všimnul že si neco napsal. A tiež, toto nie je hádka...Bambini nevedie čo je hádka s Len-om.
Mareo, já to napsal bez toho abych si všimnul že si neco napsal. A tiež, toto nie je hádka...Bambini nevedie čo je hádka s Len-om.
Tak jsi si nevšiml, následující zpráva neměla vůbec žádný vztah k té předchozí. Já pouze žasnu, co za jednoduché kraviny a povrchní záležitosti dokážete řešit a snad se kvůli nim i pohádat. Pardon za vmíšení do volné debaty, ale tohle byla spíše výměna názorů, což definice hádky je. Tudíž, pokud by se vrátilo moje ofenzivní já, řekl bych, že hádka s "Lenom" v tom případě stojí za starou bačkoru.
Tímhle by to šlo uzavřít, ne?
Yin- Počet príspevkov : 36
Un bambino piccolo a parlare con i bambini cosa dire.
Haters gonna hate.
PS: Ta reputácia, môj krvný obeh nie je na nej závislí. Takže smola xD
Haters gonna hate.
PS: Ta reputácia, môj krvný obeh nie je na nej závislí. Takže smola xD
Naposledy upravil Len dne Mon 10 Jun - 21:29, celkově upraveno 1 krát
>Každý post po mojom poste bude mazaný.. Váš milovaný Kontrolór poriadku, šerif Hideo<
Hideo Hatake- Jounin *A
Similar topics
» Kancelaria tsukikageho
» Databáze ne - orankovaných technik
» Seznam technik - vymyšlené
» Seznam technik - Reálné
» Upřesnění technik [KONAN ITAKO]
» Databáze ne - orankovaných technik
» Seznam technik - vymyšlené
» Seznam technik - Reálné
» Upřesnění technik [KONAN ITAKO]