Ns: Go on
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Informační karty

2 posters

Goto down

Informační karty Empty Informační karty

Příspěvek pro Anonymní Mon 10 Oct - 16:07

Zdravím.
Píšu do tohohle topicu, protože mám takový malý nápad, na který bych chtěla znát váš názor a nenapadlo mě příhodnější místo, kam napsat. Samozřejmě bych tímto chtěla poprosit o vyjádření i adminy.
Takže k věci. Celkem nedávno se tady na fóru zavedla nová věc - body. Přišlo mi to jako hodně dobrý napad, ikdyž jsem se k nim nijak veřejně nevyjadřovala. Postupně tu ale začali vznikat jisté potíže (viz. například hádka při souboji Ruki x Oga). Není úplně jasné, jak by se měli body brát a jak posuzovat, která technika byla úspěšná a která nikoliv. Taky je občas problém s ranky u technik - několikrát jsem viděla, že to co měl jeden zaspsané jako C rank byl u druhého B. Teoreticky vzato by mělo fungovat "rankování technik na počkání" (xD), ale to jaksi zdá se nikdo nevyužívá. A poslední faktor, kvůli kterému jsem se rozhodla navrhnout následující řešení, tzv dostupnost technik. Všichni už jste asi postřehli, že některé techniky patří jen a pouze určitým vesnicím. To je samozřejmé a potom, co Mikomi a Assasin vypracovali seznam, které techniky patří které vesnici je i celkem jednoduché zjistit, jestli se zrovna vaše postava může naučit techniku, kterou chcete. Pořád je to ale celkem zdlouhavé, pokud chcete zjistit, jestli se něco můžete naučit, nejspíš se nejdřív podíváte do seznamu technik své vesnice. Když se tam daná technika nenachází, nezbývá vám tedy, než prohlédnout seznami ostatních vesnic. Když se technika nebude nacházet ani tam máte zelenou - můžete se jí naučit. Tenhle proces by šel urychlit, kdyby tu byl ještě úplný seznam technik, které jsou přístupné všem vesnicím. To ale po Adminech rozhodně nemůžeme chtít - takových technik bude totiž pravděpodobně o dost víc, nežli těch, co náleží nějaké vesnici a bylo by s tím práce až na půdu.
Pokusila jsem se tedy navrhnout jisté řešení a tady máte výsledek:
Informační karty Kagemane

Je to karta techniky Kagemane no jutsu. Nahoře je název - Japonsky a česky. Pak následuje obrázek a pod ním informace. V pravo nahoře je rank, pod ním doba učení a úplně v pravo dole je minimální úroveň bodů, od které se tuto techniku můžete naučit. V druhém sloupci úplně nahoře se nachází dostupnost (znak klanu Nara snad mluví za vše, v jiných případech by tam byly znaky vesnic, případně znak pro "obecné" techniky). Další dva údaje, které jsou pro přehlednost označené oranžovým rámečkem ukazují, kolik bodů v které oblasti potřebujete pro "překonání" techniky. V případě Kagemane je to rychlost (která je značně relativní - odvíjí se samozřejmě i od vzdálenosti a od toho, zda stojíte k uživateli čelem, taky si nejsem jistá, jestli by rychlost neměla být trochu menší) a síla (to je myslím zřejmé).
Nutno říct, že je to jen takový hrubý nástřel, určitě to chce doladit. Dělala jsem to sama a nejsem si v některých věcech jistá, jestli jsou odpovídající - rozhodně by to případně potřebovalo víc lidí na posouzení parametrů.
Ták, znáte můj návrh a teď bych chtěla znát já váš názor Smile .

Anonymní
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Informační karty Empty Re: Informační karty

Příspěvek pro Anonymní Mon 10 Oct - 16:13

Podľa mňa to vôbec nieje zléé ale bolo by to naozaj strašne zdĺhavé techník je veľa a takéto karty by určite neboli hneď

Anonymní
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Akasuna no Ruki Mon 10 Oct - 16:15

Není to špatný ale trvalo by to fakt dlouho Smile
Akasuna no Ruki
Akasuna no Ruki

Počet príspevkov : 1466

Shinobi
Vesnice: Sunagakure Sunagakure
Klan: Uchiha/Akasuna

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Anonymní Mon 10 Oct - 16:23

Vím, i s touhle jednou kartou bylo dost práce a technik je opravdu hóódně. Kdybych si ale udělala čistou kartu, do které by se jen doplňovali informace, bylo by to výrazně rychlejší. Ještě jsem zapoměla napsat, že by kartičky samozřejmě měli různé barvy - tahle je např. červená, protože klan Nara patří ke Konoze. (čili, řídili by se barvami, které mají jednotlivé vesnice tady na fóru)

Anonymní
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Anonymní Mon 10 Oct - 16:25

Tak podle mě je to jeden z nejlepších nápadů které jsem na fóru viděl ^^ Vyřešilo by to mnoho sporů , ale jak říká Shiro....vyrobit všechny ty karty by trvalo zřejmě hodně času

Anonymní
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Akihiro Kazuki Mon 10 Oct - 20:53

Myslím, že je to velmi dobrý nápad a i když by to trvalo asi docela dlouho, nebylo by to špatné takhle udělat. Samozřejmě, že se to nemusí udělat hned všechno naráz, ale dalo by se to dělat postupně podle času a já bych klidně rád pomohl. Takže...supeeerrrr.... Smile
Akihiro Kazuki
Akihiro Kazuki
Chuunin (Sanbi no Jinchuuriki)
Chuunin (Sanbi no Jinchuuriki)

Počet príspevkov : 1936

Shinobi
Vesnice: Kirigakure Kirigakure
Klan: Kazuki

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Anonymní Tue 11 Oct - 12:48

Nápad je to dobrý, i hezké zpracování, jen se obávám, že lidé kteří neumí hledat základní informace na Narutopedii nenajdou nic ani v těch kartičkách. Dodneška mě zabedněnost některých exotů udivuje xD s tím seznamem technik, které se nesmí "krást" jsme se sr**i dost dlouho ale kdo to využívá?
"Jeee to bych toho musel hodně číst... Já nevím že tohle se nesmí, já pravidla nečetl. A já chci KG vyvolávání Batmana a druhý stupeň by byl Chuck Norris. A proč mě nemůže někdo tu techniku naučit i když je to hijutsu? Bla bla bla..."

Takže asi tak xD nicméně pokud se do toho dáte, máte můj obdiv a když tu budu pokusím se i pomoct.

Anonymní
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Anonymní Tue 11 Oct - 13:21

že exoti Very Happy Very Happy dekuju Very Happy

Anonymní
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Anonymní Sat 15 Oct - 16:14

No ono to moc vtipný ale není, když to je pravda, víš?

Anonymní
Anonymní

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: